Marianosztra

Hazajöttünk. (tudom hogy valahol elírtam a dátumot, de ... nem érdekel)

Legalábbis úgy fogadott András Atya.


Sokat, de sokat kellene írjak...
Nagyon sokat.

A reggel zuhogó esővel indult. Elég sok mindenünk elázott. Nehézkes volt az indulás, nyirkos volt minden, átázott kerékpár, tartók minden. Nyögvenyelősen elindultunk. Legalábbis én. Megtettünk öt kilométert, presszó. A sör jó volt.


Ma rövid nap. Csupáncsak 65 km. Csupáncsak. Gyermekjátéknak tűnik,de hosszú volt. 
Márianosztra. Az atya abbahagyta a fűvágást és jött, hogy fogadjon bennünket.

Nem is tudom, hogy írjam le... 
Minden ami volt, kitette elénk. Étel, ital, minden. Ettünk is, ittunk is, Hálás kosztosok voltunk.

Hosszas, éjszakába nyúló beszélgetés lett a dologból, a végére kiesett a kezemből a e-penna.

Folytatom holnap.  

Márianosztra szép helyen fekszik, a település maga nem lenne soha a szívem csücske, rányomja  a bélyegét az itt található fogda szürke szellemisége. A helyet mindig az emberek szentelik meg. Márianosztra a pálos testvérek miatt lett és lesz mindig, számomra, egy egyedi, különleges és vágyott hely. Hazagondoltam. Miért vagyunk mi még mindig ott ahol vagyunk? Kicsi kedves Csíkszeredánkban? Biztos nem a város szépsége miatt, véleményem szerint az emberi, rokoni kapcsolatok azok is okai annak a hihetetlen erőnek ami hazahúz. 

Márianosztra volt a múlt évi zarándoklatom legkedvesebb állomása, szívesen tértem vissza ide. Furcsa, hogy ebben a látványosan kettős, egyház - fegyház, közegben találta meg lelkem az átmeneti békét.


Zarándoklatunkban nem is a megtett kilométerek az igazi kihívás, hanem az, hogy a fáradt, sokszor ingerlékeny ének el kell viseljék egymást. Az igazi kihívás a harmónia elérése. Hogy ez sikerül-e, azt mindenki döntse el maga...


Hogyan nyerjük meg a fiatalokat az egyháznak c. előadás következik


Búcsúcsoportkép

A reggelt egy mennyei, atyák által készített lecsóval és Katikának hála, bundás kenyérrel kezdtük. András Atya megáldott bennünket, megírom ezeket a sorokat es belevetjük magunkat az aszfaltrengetegbe.

Kerékre fel.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Őrület

Taverna Lani

5 év